Dark Void - Világunk harca

2014.03.25. 18:30

Dark Void bemutató

 

DarkVoid1.JPG

 

A Dark Void egy 2010-ben a Pc-re Ps3-ra, és Xbox360-ra megjelent akció-TPS játék, egy kis sci-fivel megspékelve, amelyet az Airtight Games készített, és a Capcom adott ki. Az Airtight Games-ről keveset lehet elmondani, de azt mindenképpen szeretném velük kapcsán megemlíteni, hogy jelenlegi projektjük a Murdered: Soul Suspect benne van a 2014-es legjobban várt játékok között (nem csak nálam, hanem a szakértők szerint is). A Capcom-ot viszont szerintem senkinek se kell bemutatnom, Ők már a nyolcvanas évek óta ott vannak a szakma krémjébe, de azért felsorolok néhányat a legnagyobb durranásaikról: Street Fighter sorozat, Lost Planet sorozat, Resident Evil sorozat, Devil May Cry sorozat.

A fejlesztőkről és a kiadóról legyen ennyi elég, most már rátérek a játékra.

A játék kezdetén megismerkedünk főszereplőnkkel Will-el aki a második világháború idején rakományszállító pilótaként dolgozik, és épp egy küldetést vállal el, mégpedig azt, hogy egy rakományt és egy plusz személyt eljuttat a célállomásra. A meglepetés akkor éri, amikor meglátja Ava-t az ex barátnőjét, és kiderül, hogy a plusz személy pont Ava. A repülő út azonban nem sikerül túl jól, hamarosan a viharba lezuhannak a Bermuda háromszög környékén. Will-nek és Ava-nak adott a feladat, épségbe kijutni onnan. A feladatot nehezíti, hogy különös robotszerű lények támadnak rájuk folyton. Hamarosan egy a világ sorsát meghatározó háborúba találják magukat kulcsszereplőkként. A robotszerű lényekről is kiderül, hogy valójába földönkívüli életformák.

A teljes bemutató olvasásához, lépj a tovább gombra

Gyilkos Joe kritikaPoster-art-for-Killer-Joe._event_main.jpg

 

Mai kritika alanyom nem más, mint a Gyilkos Joe című 2011-es film. A filmet William Friedkin rendezte, a főszerepekben meg Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, és Thomas Haden Church volt.  Nagyon sokat gondolkodtam, hogy a film vajon milyen műfajba sorolható, krimi, thriller, vagy dráma, elvégre mind a három műfaj stílusjegyeit magán hordja, végül mégis arra jutottam, hogy azért ez mégis csak egy provokatív művészfilm volt. A gond csak az, hogy az ilyen filmeket a díjakat kiosztó emberek nagyon messzire elkerülik, így a film nem várhatott sok díjra. Vajon nekem, mint átlag nézőnek, sikerült eladnia a filmnek magát? Vagy a film a kritikusok és az átlagemberek mellett is elmegy? A következő cikkből ez is kiderül.

A teljes cikk elolvasásához, lépj a tovább gombra.

Movie 43 – Botrányfilm kritika

movie43artworkpic1.jpg

Mai teszt alanyunk nem más, mint a 2013-ban bemutatott fekete komédia, a Movie 43 – Botrányfilm. Amikor először megláttam ennek a filmnek az adatlapját az IMDB-n, nagyon meglepődtem, hogy mennyi nagy sztár játszik ebbe a filmbe. Emlékszem többször rá is kerestem az interneten, hogy miről is szól, de semmi konkrétumot nem tudtam meg a filmről. Akkor azt gondoltam, hogy ezt mindenképpen meg kell néznem. Tegnap előtt végre sikerült megnéznem, és hát, nem véletlenül nem írtam meg rögtön róla a kritikát, gondoltam hagyom leülepedni ezt az élményt, hogy tisztán tudjak gondolkodni a cikk írásakor. Vajon a két nap leülepedési idő, azért kellett, mert annyira tetszett a film? Vagy épp ellenkezőleg? A következő cikkből ez is kiderül.

A teljes cikk elolvasásához, lépj a tovább gombra.

Odd Thomas- A halottlátó kritika

 

Odd-Thomas-A-halottlátó.jpg

 

 

Bevallom régóta szerettem volna elolvasni Dean Koontz nagyszerű regénysorozatát, de mind máig sehol se találtam meg, így nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy film készül belőle. Az Odd Thomas- a halottlátó 2013-ban készült el, és június 19.-től Magyarországon is megvásárolható lett DVD-n. A filmet Stephen Sommers rendezte, és Anton Yelchin, Willem Dafoe, és Addison Timlin játszották a főszerepet. Bevallom kicsit meglepődtem, amikor megláttam, hogy csak DVD-n jelenik meg, és a mozikba még csak be se teszik, ez általában rossz jel, de engem így is érdekelt a film, úgyhogy meg néztem. A film megérdemelte volna a mozi bemutatást, vagy tényleg csak egy DVD kiadás járt neki? A következő cikkből ez is kiderül.

 

A teljes kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

Abraham Lincoln, a vámpírvadász kritika

  abraham-lincoln-vampire-hunter-poster.jpg

 

Mai kritikai anyagom nem más, mint az Abraham Lincoln, a vámpírvadász. Bevallom ez a film korábban nem nagyon érdekelt, de gondoltam, mégis megnézem, nehogy lemaradjak valami különleges filmművészeti alkotásról. Vajon nyújt-e valami pluszt a film a címén kívül, vagy csak kigúnyolja az Egyesült Államok egyik legnagyobb elnökét? A most következő kritikából ez is kiderül.

Az Abraham Lincoln, a vámpírvadász egy 2012-ben bemutatott Akció-fantasy, melyet Timur Bekmambetov rendezett, a főszerepekben pedig Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead, és Dominic Cooper volt.

A film történetének egyik része valós eseményeken alapul, amíg a másik fele puszta fikció. Ezt igazán érdekes kombinációnak tartottam, és kíváncsi voltam a készítőknek, hogy sikerül ezt vegyíteni.

 

A teljes kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

Balfékek 1. évad kritika

Community-Season-1.jpg

Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy melyik filmsorozat legyen az, amelyről leírom életem első sorozat kritikáját, végül a Balfékek című sitcom-ra esett a választásom.

 

A balfékek, vagy eredeti angol címén Community 2009-ben indult világhódító útjára az amerikai NBC csatornáról, és most épp az ötödik évad készül belőle.

A sorozat főszereplői Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Alison Brie, Donald Glover, és Chevy Chase, na meg persze a másnaposokból megismert Ken Jeong.

Műfaját tekintve szituációs komédia, ezt a műfajt képviselte a Jóbarátok, vagy az Egy rém rendes család is. Én személy szerint a műfaj nagy rajongója vagyok, így bizakodva álltam neki a Balfékek első évadának is.

 

A teljes kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

Boszorkányvadászok kritika

 HanselGretel-2012-UK-QuadBoard-Crossbow.jpg

 

Már a moziba érkezésekor meg akartam nézni a Boszorkányvadászok című filmet, mivel szeretem a fantasy-kat, és jó színészeknek tatom Jeremy Renner, Gemma Arterton, és Famke Janssen is. Egyébként is izgalmas alapszituációnak véltem a Jancsi és Juliska felnőttként boszorkányvadász lett alap sztorit. Aztán elolvastam néhány hozzászólást, és kritikát a filmről, és úgy gondolt várok még vele egy kicsit. Végre ma sikerült megnéznem ezt a filmet, és gondoltam írok erről is egy kritikai elemzést. A boszorkányvadászok egyébként egy 2012-es film, de hozzánk csak 2013 elején érkezett meg. Műfaját tekintve meg akció-fantasy.

A  kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

süti beállítások módosítása