Mortdecai Kritika

mortdecai_poster.jpg

 

A Mortdecai egy 2015-ös akcióvígjáték, melyet David Koepp rendezett, és a főszerepet Johnny Depp játssza.
A mellékszereplők között ott van Ewan Mcgregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Jeff Goldblum, és Olivia Munn is.
Kevesen tudják, hogy a Mortdecai valójában egy könyvtrilógia volt, melyet Kyril Bonfiglioli írt a hetvenes években.
Először is szeretném megjegyezni a filmmel kapcsolatba, hogy az elmúlt évekbe én személy szerint Johnny Depp-be csalódtam a legnagyobbat.
Igen, nagyobbat csalódtam benne, mint Nicolas Cage-be. Johnny Depp a kilencvenes éveknek, és a kettőezres évek első felének az egyik legjobb színésze volt.
Aztán ez a korszak 2007-ban a Sweeney Todd-dal véget ért. Véleményem szerint a Sweeney Todd volt az egyik legnagyobb alakítása nem rövid pályafutása alatt.
Azóta viszont igazán jó filmet nem is csinált, és sajnos nem csak, hogy a filmjei nem jók, de ő maga se játszik jól. Szinte mindig ugyanazokat a karaktereket játssza el, és gyakran sok festék alá rejtőzik, mert azt hiszi, hogy így nem veszik észre a nézők a gyenge színészi játékot.
A nagy gond ebbe az, hogy szerintem Depp úr nem is erőlködik már, csak a pénzre hajt. Ezt azért akartam rögtön ide az elejére, mint egy bevezetőként leírni, hogy ne vádoljon meg senki engem azzal, hogy én Johnny Depp rajongó vagyok. És, hogy miért is vádolnátok ezzel? Hát mert sok profi és amatőr kritikussal ellentétbe,
szerintem a Mortdecai korán sem olyan rossz film.  Persze nem fogom azt se mondani, hogy ez az év filmje, de nekem a bevezetőbe említett Sweeney Todd óta nem tetszett ennyire Depp úr egyik filmje se.  A szomorú ebbe az, hogy még így is azt kell mondanom, hogy a film csak egy erős közepes, melynek a pozitívumai épp,
hogy csak át lépnek azon a képzeletbeli vonalon, ami nálam a pozitív irányba tereli az adott értékelést. A film negatívumai viszont ordítanak, mint egy mérges oroszlán.

A teljes cikk elolvasásához, lépj a tovább gombra.

süti beállítások módosítása