Megtört város kritika

broken-city-large.jpg

Mai kritikai alanyom a 2013-as Megtört város című politikai krimi volt. A filmet Allen Hughes rendezte, és Mark Wahlberg, Russel Crowe és Catherine Zeta-Jones játsszák a főbb szerepeket.

A szereplőgárda tehát igazán impozáns, de vajon ez elég-e a sikerhez? A film tartalmaz-e ezen kívül még valamit? A film csak egy egyszer nézhető alkotás, vagy évek múlva is emlékezni fogunk rá?    Az alábbi kritikából mindez kiderül.

A teljes kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

Egy különc srác feljegyzései kritika

 

 perks_of_being_a_wallflower_ver2.jpg

Az Egy különc srác feljegyzései egy 2012-ben készölt amerikai ifjúsági dráma Logan Lerman és Emma Watson főszereplésével. A további fontos mellékszereplők között van Dylan McDermott, Nina Dobrev, Paul Rudd, Melanie Lynskey, és Kate Walsh.

 

Ez volt az a film, amit csak két részletbe bírtam megnézni, nem azért mert, hogy rossz lenne, csupán elég nehezen emészthető egy olyan embernek mind én. Igaz egy olyan ember, aki a középiskolába az elithez tartozik, vagy tartozott valószínű, hogy meg se nézné, hiszen ez a film nem nekik szól.

Az Egy különc srác feljegyzései eredetileg egy Stephen Chbosky által írt könyv volt, amelyből mára több mint egymillió példánykelt el. Valószínű éppen a könyv sikere miatt gondolták, hogy ezt meg kéne filmesíteni. Azt máris érdekesnek találtam benne, hogy az író maga rendezte a filmet.

A teljes kritika olvasásához, kattints a tovább gombra.

R.I.P. Philip Seymour Hoffman

2014.02.03. 13:01

gty_philip_seymour_hoffman_nt_130531_wg_1391428740.jpg_640x360

Újabb legendát veszítettünk el. Philip Seymour Hoffman az elmúlt tíz évben a Hollywoodi filmezés egyik legnagyobb alakja volt. Kapott egy Oscar díjat, és egy Golden Globe díjat, további 3 Oscar, 4 Golden Globe, és egy Emmy díj jelöléssel rendelkezett.  Ez kárpótolta Őt az ezt megelőző 15 évért. Nem mintha azok az évek annyira sikertelenek lettek volna, csupán a képességeihez képest kicsit érthetetlen volt. Ő azon kevés Hollywoodi színészek közé tartozott, akik színházba is sikeresen játszottak. Sőt rendezett is filmet, és színdarabot egyaránt.

Semmi kétségem a felől, hogy a valaha élt egyik legjobb színész volt.

 

 Nyugodjon békében.

 

R.I.P. Jancsó Miklós

2014.02.01. 23:50

jancso_miklos_980x480_1391293904.jpg_620x400

Jancsó Miklós ( a névre kattintva olvasható a róla készült Wikipédia oldal) nélkül a magyar mozi nem lett volna ugyanaz. Sőt felmerülhet az is bennünk, hogy Őnélküle létezne-e magyar mozi. Valószínűleg igen, csak sokkal másabb. Írom ezt úgy, hogy valójában alig láttam filmjét. Egy azonban biztos az Ő filmjeit senki máséhoz se lehetett hasonlítani. A Jancsó filmek tökéletesen egyediek voltak, egyszerre lehetett rajtuk önfeledten nevetni, és megnézésük után még hetekig  azon gondolkodni, hogy pontosan mire is akart egyik-másik jelenettel utalni. Ez  talán a legnagyobb elismerés, amit kaphat egy művész.

Neki sikerült, és ezt kis túlzással egy világ tudta.

Mi sem igazolná ezt jobban, mint az a videó, amibe maga Martin Scorsese beszél elismerően Jancsó Miklós munkáságáról. Ide kattintva megtekintheted.

 

Nyugodjon békében!

 

 

 

Realms Of Ancient War bemutató

url.png

 

Be kell vallanom, hogy ez lesz az első videojáték tesztem. Sokat gondolkoztam, hogy melyik játékról írjak először, végül a voksom emellett a csodálatos hangulatú, kicsiny játék mellett tettem le.

Ez a Realms Of Ancient War vagyis röviden csak R.A.W.

A játékot egy kisebb fejlesztő csapat csinálta, a Wizarbox, és ez érezhető is, például az átvezető videók hiányán.

A R.A.W. műfaját tekintve egy Hack & Slash/Akció/RPG, azok között is egyike az úgynevezett  Diablo klónoknak. Ezt rögtön meg is kellett említenem, hogy ne érjen senkit meglepetés. A játék lényege tehát nagyon egyszerű, és egy jól bevált receptet követ. A játék kezdetekor lehetőségünk van választani három hős közül. Nem kell itt óriási dologra gondolni, csupán választhatunk egy íjász lány (kalandor), egy barbár (harcos), és egy varázsló között. A három harcos harcrendszere természetesen teljesen más, a barbár közelharcra, a varázsló távolból végzendő varázslatokra szakosodott, míg a kalandor a távolból íjával, közelről pedig vékony pengével tud harcolni.  Saját karaktergenerálásra sajnos nincs lehetőségünk, ez rossz hír azokra nézve, akik akár órákon keresztül képesek készíteni a saját karakterüket. Viszont tetszett, hogy mindhárom karakter máshonnan kezdi a történetet. Nagyon sajnáltam, hogy ez mindössze az első küldetésig tart, utána már mindegy, hogy melyikükkel vagy, ugyanaz vár majd rád. Mégpedig az, hogy változó méretű területeken kell átverekednünk magunkat, és legyőzni a ránk támadó kisebb-nagyobb hordákat. Közben a legyőzött ellenfelekből szép számba esnek ki az értékesebb, vagy épp kevésbé értékesebb páncélzatok, fegyverek, és egyéb felszerelések. Természetesen a színt lépésről se szabad elfeledkezni, időről, időre ugyanis ez is bekövetkezik, ekkor értékes tapasztalati pontunkat, és szakértelmi pontunkat megfontoltan kell szétosztani.

Egyszerűnek tűnik ugye?

A teljes bemutató olvasásához kattints a továbbra.

süti beállítások módosítása