R.I.P. Jancsó Miklós

2014.02.01. 23:50

jancso_miklos_980x480_1391293904.jpg_620x400

Jancsó Miklós ( a névre kattintva olvasható a róla készült Wikipédia oldal) nélkül a magyar mozi nem lett volna ugyanaz. Sőt felmerülhet az is bennünk, hogy Őnélküle létezne-e magyar mozi. Valószínűleg igen, csak sokkal másabb. Írom ezt úgy, hogy valójában alig láttam filmjét. Egy azonban biztos az Ő filmjeit senki máséhoz se lehetett hasonlítani. A Jancsó filmek tökéletesen egyediek voltak, egyszerre lehetett rajtuk önfeledten nevetni, és megnézésük után még hetekig  azon gondolkodni, hogy pontosan mire is akart egyik-másik jelenettel utalni. Ez  talán a legnagyobb elismerés, amit kaphat egy művész.

Neki sikerült, és ezt kis túlzással egy világ tudta.

Mi sem igazolná ezt jobban, mint az a videó, amibe maga Martin Scorsese beszél elismerően Jancsó Miklós munkáságáról. Ide kattintva megtekintheted.

 

Nyugodjon békében!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviesandgamesnews.blog.hu/api/trackback/id/tr595793550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása