Szerepszemle-Kritika

10+items+or+less.jpg

Először is le szeretném szögezni, hogy mint színészeket nagyon, nagyra tartom Morgan Freeman-t, és Paz Vega-t is, mindketten többször bizonyították, hogy mennyire jó színészek.

Éppen ezért nem is tudom mire fogni azt, hogy ilyen sokáig vártam arra, hogy megnézzem ezt a filmet, még arra se, hogy túl hosszú lenne, mivel nemhogy hosszú film, hanem a mai két, két és fél órás szuper mozik mellett eltörpül a maga 77 percével.

Ezt a hetvenhét percet viszont maximálisan kihasználja, és egy élvezetes, kellemes, hangulatos Road movie-t kaptam, egészen kirívóan jó alakításokkal.

A teljes kritika olvasásához kattints a tovább gombra.

 

A film műfaját tekintve egy vígjáték, na, nem az a fajta, ami az altesti humorra, vagy épp az erotikára van kihegyezve, és valószínű, hogy akik azokat a filmeket szeretik, nem fogják a Szerepszemlét az emlékezetükbe vésni. Viszont aki nyitott a más felé, és szereti a független-filmeket, és az egyedi hangulatot, azoknak valószínű igazán kellemes szórakozást fog jelenteni, és elvégre Ők voltak a célközönség.

 

A film története is már elég magával ragadó volt számomra, és szerintem elég egyedi is, adott a Morgan Freeman által játszott visszavonult színész, aki egy kis költségvetésű film elvállalásán gondolkodik, ezért viteti el magát egy kis szupermarketbe. A szupermarketbe találkozik a Paz Vega által megformált spanyol bolti pénztárossal, aki Őt azonnal lenyűgözi.

A bolt műszakváltásakor, a Paz által megformált Scarlet, felajánlja, hogy hazaviszi a Morgan által megformált Him-et, de előtte el kell mennie egy állásinterjúra.  Him felajánlja segítségét a lánynak, miszerint felkészíti az interjúra. Különös barátság, kapocs alakul ki köztük az út alatt.

A film értékét tovább erősítette Morgan mindenkivel kedves, mindenre rácsodálkozó, és minden iránt érdeklődő karaktere, amelyet nagyon hitelesen tud hozni az egész film alatt, és Paz se marad le mögötte, nagyszerűen hozza a latinos temperamentumot, és az életéből való kitörési vágyat, a minden emberbe meglévő tépelődéssel.

 

Az ember tényleg elhiszi, hogy Ők életbe is ilyenek, vagy legalábbis nagyon is hasonlóak, és ez engem nagyon megfogott.

Egész egyszerűn elérték azt, hogy azt mondjam, szeretnék Him-el találkozni, vagy szeretném, hogy a boltba Scarlet üsse be az általam vásárolt termékeket, és ezek nagy szavak tőlem, mert kevés film éri el ezt a hatást nálam.

Ha mindenképpen hasonlítanom kéne valamihez, az, az Elveszett jelentés volna, de a két film mégis teljesen más, elvégre az Elveszett jelentés inkább dráma, ez viszont vígjáték, és csak néhány apró dologba hasonlítanak, ugyanakkor mindkét film nagyon egyedi, hangulatát tekintve (erősen ajánlott egyszer az Elveszett jelentést is megnézni).

 

 

Szintén érdekes néhány ismert színész, pár másodperces felbukkanása (Jim Parsons, alias Sheldon Cooper az Agymenőkből, Jonah Hill, Danny Devito), ez is emel egy kicsit az élményen.

A film végén bevágott néhány jelenetből az is kiderült, hogy a stáb igazán élvezte a forgatást, és a munkát, és ez is meglátszik a végeredményen.

A film egyetlen negatívumának az időnkénti jelenetváltás előtt felbukkanó pár másodperces üresjáratot hoznám fel, de ha ezek nem lennének benne, még rövidebb lenne a film pár perccel.

 

 

 Kinek ajánlom:

-Morgan Freeman rajongóknak

-Paz Vega rajongóknak

-A könnyed szórakozásra vágyóknak

-Akiknek nincs idejük megnézni a mostanság divatos két óra hosszú filmeket.

 

Kinek nem ajánlom:

-Akik rühellik Morgan Freemant

-Akik csak az egy kaptafára készült Hollywood-i filmeket szeretik

-Akik szerint a vígjáték műfaj egyenlő az altesti humorral

 

 

A film végső értékelése tehát:

8/10

(bevallom én inkább 9 adtam volna rá, de mivel egy kicsikét szűkebb rétegnek szól, így maradt a 8 )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviesandgamesnews.blog.hu/api/trackback/id/tr415759004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása