Megtört város kritika

broken-city-large.jpg

Mai kritikai alanyom a 2013-as Megtört város című politikai krimi volt. A filmet Allen Hughes rendezte, és Mark Wahlberg, Russel Crowe és Catherine Zeta-Jones játsszák a főbb szerepeket.

A szereplőgárda tehát igazán impozáns, de vajon ez elég-e a sikerhez? A film tartalmaz-e ezen kívül még valamit? A film csak egy egyszer nézhető alkotás, vagy évek múlva is emlékezni fogunk rá?    Az alábbi kritikából mindez kiderül.

A teljes kritika olvasásához, kérlek lépj a tovább gombra.

Egy különc srác feljegyzései kritika

 

 perks_of_being_a_wallflower_ver2.jpg

Az Egy különc srác feljegyzései egy 2012-ben készölt amerikai ifjúsági dráma Logan Lerman és Emma Watson főszereplésével. A további fontos mellékszereplők között van Dylan McDermott, Nina Dobrev, Paul Rudd, Melanie Lynskey, és Kate Walsh.

 

Ez volt az a film, amit csak két részletbe bírtam megnézni, nem azért mert, hogy rossz lenne, csupán elég nehezen emészthető egy olyan embernek mind én. Igaz egy olyan ember, aki a középiskolába az elithez tartozik, vagy tartozott valószínű, hogy meg se nézné, hiszen ez a film nem nekik szól.

Az Egy különc srác feljegyzései eredetileg egy Stephen Chbosky által írt könyv volt, amelyből mára több mint egymillió példánykelt el. Valószínű éppen a könyv sikere miatt gondolták, hogy ezt meg kéne filmesíteni. Azt máris érdekesnek találtam benne, hogy az író maga rendezte a filmet.

A teljes kritika olvasásához, kattints a tovább gombra.

R.I.P. Philip Seymour Hoffman

2014.02.03. 13:01

gty_philip_seymour_hoffman_nt_130531_wg_1391428740.jpg_640x360

Újabb legendát veszítettünk el. Philip Seymour Hoffman az elmúlt tíz évben a Hollywoodi filmezés egyik legnagyobb alakja volt. Kapott egy Oscar díjat, és egy Golden Globe díjat, további 3 Oscar, 4 Golden Globe, és egy Emmy díj jelöléssel rendelkezett.  Ez kárpótolta Őt az ezt megelőző 15 évért. Nem mintha azok az évek annyira sikertelenek lettek volna, csupán a képességeihez képest kicsit érthetetlen volt. Ő azon kevés Hollywoodi színészek közé tartozott, akik színházba is sikeresen játszottak. Sőt rendezett is filmet, és színdarabot egyaránt.

Semmi kétségem a felől, hogy a valaha élt egyik legjobb színész volt.

 

 Nyugodjon békében.

 

süti beállítások módosítása